דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

העולם המופלא של לימודי הנטורופתיה

יותר מ99% מהצופן הגנטי של נשים וגברים זהים לחלוטין. בגנום האנושי יש 30 אלף גנים והשונות היא של פחות מ1% בין המינים. אבל השוני הקטנצ'יק הזה משפיע על כל תא ותא בגופינו: מהעצבים הקולטים הנאה וכאב ועד תאי העצב המעבירים תפיסה, מחשבות, הרגשות ורגשות. לנשים וגברים יש מספר שווה של תאי מוח. אמנם מוח הגבר גדול ב9%, אולם אצל הנשים התאים דחוסים יותר, מהודקים כמו מחוך...

בסריקת MRI מתברר שההבדלים בין מוח הגבר למוח האישה נרחבים ומורכבים. מספר תאי העצב שיש לנשים במרכזי השפה והשמיעה במוח , גדול ב11% ממספרם אצל גברים. המרכז העיקרי של יצירת רגשות וזיכרון (ההיפוקמפוס), גדול יותר במוח האישה וכך גם מסלולים מוחיים נוספים הקשורים לשפה ולהתבוננות ברגשות האחר. פירוש הדבר שנשים מיטיבות לבטא רגשות ולזכור את הפרטים של אירועים רגשיים (וזה עוד לפני שהיו בהריון...)

אצל גברים לעומת זאת, חלק המוח שמוקדש לדחף המיני למשל, גדול פי 2.5 מזה של הנשים וכך גם המרכזים המוחיים האחראיים על פעילות ותוקפנות, נראים גדולים יותר. הביולוגיה היא אכן בסיס לאישיותנו ולנטייתנו ההתנהגותיות, אבל אם ננסה להתכחש להשפעת הביולוגיה על המוח בשם הבחירה החופשית, אנחנו נלחם בטבע של עצמנו. אם נכיר בעובדה שהביולוגיה  שלנו מושפעת מגורמים נוספים, נוכל למנוע ממנה ליצור מציאות קבועה השולטת בנו. הביולוגיה משפיעה בעוצמה רבה על המציאות שלנו, אבל היא לא כובלת אותה ואנחנו יכולים לשנות את המציאות ולהשתמש בתבונתנו, בנחישותנו, באהבתנו ובאמונותינו כדי להעלות על נס, ובעת הצורך גם לשנות את השפעת הורמוני המין למשל על מבנה המוח, על ההתנהגות, על המציאות ועל הגורל...

אז-לא קראו לי כדי לעשות הרצאה בפיזיולוגיה או בחקר המוח, אבל כשחשבתי להגיד כמה מילים בטקס לסיום 4 שנות לימודים או יותר לחלקינו, חלקים שונים במוח שלי התחילו לפעול וזה יש לציין, למרות טמטמת ההיריון שבה אני נמצאת בשבועות האחרונים...:)

נכון שלימודי נטורופתיה זה לא מסלול לימודי רפואה בהגדרה הקונבנציונאלית. נטורופתיה זו לא רפואה קונבנציונאלית. אנחנו לא לומדים 6 ימים בשבוע ולרוב לא כורעים תחת עומס (למרות שיהיו שיגידו אחרת), אנחנו לא נכנסים לעומקי העומקים של מסלולי החיווט בגוף וגם לא צריכים לדעת כיצד כל גנגליון פועל, אבל אנחנו כן לומדים ריפוי. אנחנו לומדים שבכדי לרפא אנחנו קודם כל צריכים להכיר בהבדל הבסיסי הקיים בין גברים לנשים ובין נשים לנשים ובין גברים לגברים אחרים. אנחנו לומדים שכל אחד מאצנו הוא אחד, שלם ומיוחד ושאותו הבדל העומד על 1% או פחות הוא עולם ומלואו ומשפיע על כל תא ותא בגופינו. אנחנו לומדים שהטבע הוא החזק מכל ואם כך אז למה שלא נשתמש בו בתבונה , במקום לנסות ולהכין משהו המדמה אותו. אנחנו לומדים שכל מה שאנחנו צריכים בשביל לחיות בריא קיים סביבנו, בד"כ בשלל צבעי הקשת ובטעמים מופלאים. אנחנו לומדים שהמוח הוא לא רק קשרים עיצביים מסועפים ושהלב הוא הרבה יותר משריר המעביר דם תוך כדי התכווצויות חוזרות ונשנות. אנחנו לומדים כיצד להשתמש בכל השפע שקיים סביבנו- המזון, הצמחים והפרחים, המים הזורמים, השמש העולה, בשביל לחיות טוב, לחיות בריא, לתת לגוף ולנפש שלנו את מה שהם צריכים בכדי להיות מאושרים ובריאים. אנחנו לומדים שריפוי הוא לא נוסחא קבועה של 1+1, אלא של X ו-Y ושלכל מאתנו יש משתנים שונים ומורכבים שאותם צריך לגלות. אנחנו לומדים כל הזמן, וכל מטפל ברפאה הטבעית יגיד שאנחנו לומדים, כי הלימודים לא מסתיימים אחרי 4 שנים ולא אף פעם, כי אין לזה סוף... לימודי נטורופתיה חושפים בפנינו את האמת, קודם כל על עצמינו ואח"כ על מי שנצטרך לטפל בו. אנחנו לומדים שהריפוי  הוא בידיים שלנו ושיש לנו כבני אדם אחריות גדולה על עצמינו בכדי לחיות חיים בריאים, מאושרים וארוכים. הנטורופתיה היא דרך חיים, תפיסה, דרך להימנע ודרך לטפל בחולי. הטבע הוא החזק מכל, זו עובדה ידועה, והנטורופתיה לא רק מאמינה, אלא גם פועלת מתוך האמונה הזו. זוהי זכות  גדולה לרכוש את כל הכלים שרכשנו בשנים האלה ולהיות מסוגלים לעזור לאנשים לטפל בעצמם, להרפא, להיות בריאים בגוף ובנפש. אני רוצה להודות בשם כל מגמת לימודי נטורופתיה לכל המרצים הנפלאים שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו, שליוו אותנו ב4 השנים האלה. כל אחד מכם נתן לנו עוד כלי למחסן הכלים שלנו בכדי שיוכל להיות  לנו לעזר כמטפלים. למדתם אותנו שאין נכון אחד ואין אמת אחת. למדתם אותנו שכל מטופל הוא גם טיפול עבורנו וגם מהווה שיעור הבא ללמד אותנו עוד דבר, כי הלימודים לא מפסיקים לעולם. תודה לד"ר גילית שטיינר, ראש המגמה, שהיתה האמא, זו שהיתה צריכה להכיל את כל שק הבעיות, תלונות, שאלות, שכל אחד מאתנו בא אתו. תודה לעמית חנין, יו"ר האגודה והמלווה שלנו בשנה האחרונה ובסטאז', שהביאה אתה אנרגיה חדשה ומדויקת לכל אחד ואחת מאתנו.

תודה לכל האנשים-מרצים הנפלאים: פרופ' רפי קרסו, דורית רויזמן, גילי פינצ'וק, דר' אילה בן אלישע, דבורי גיתי יוסף, קובי רוזנגרטן, דר' רואי גוניק, רחל ברודי, רון גלעם, מירי קליין, שגיב, רוני מייזליש והדר ורשביק, דר' ארז אלקבץ, סבין ידין, דר' שרגא שדה, אדווה, ערן הדומי, ליאתי וכמובן אורנית המהממת.תודה שלימדתם, שיתפתם ועשיתם אותנו למטפלים טובים יותר.

תודה למכללה האקדמית בוינגייט שהיה לנו בית ירוק ונעים , גם ולמרות היריות החותכות את הפסטורליה. אחרי שנה כבר מתרגלים...

ועכשיו.. נעבור להרפיה...

כתבה : ענת רונן עם שלם, עבור טקס סיום לימודי נטורופתיה במכללה האקדמית בוינגייט

מאמרים רלוונטים נוספים

הסיפור של בלונדי: למנייטיס כרוני בסוסים – תיאור מקרה

19/01/2015

קרא עוד

הקשבה – התאים זוכרים

05/02/2013

קרא עוד

אילו ביטוחים דרושים לעוסקים בספורט אתגרי?

25/01/2017

קרא עוד

הכל על שתיית מים ופעילות גופנית

01/06/2014

קרא עוד

קורס מדריכי חדר כושר בקמפוס וינגייט

06/09/2012

קרא עוד

ספורט למיוחדים במינם

19/11/2014

קרא עוד