שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת "נָגִישׁ בִּקְלִיק" הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

טיפול בדיכאון באמצעות שיטת הסו-ג'וק

הדיכאון היא אחת ממחלות הנפש הנפוצות ביותר. תופעת הדיכאון היא כלל עולמית, כאשר שיעור הסובלים ממנה משתנה מארץ לארץ. בטייוואן, למשל, הדיכאון נוגע בשיעור של כ-1.5 אחוז מהאוכלוסייה, בלבנון הוא מתבטא בכ-19 אחוז מהאוכלוסייה, ואילו בישראל בכ-5.5 אחוז (6.9% בקרב נשים לעומת 4.1% בקרב גברים)‏‏.

מספר מחקרים רחבי-היקף מראים כי שיעורי הדיכאון גברו בעולם בעשורים האחרונים, וישנן הערכות כי עד 20% מכלל האוכלוסייה יסבלו מדיכאון במהלך חייהם. בנוסף, ההתבטאות של הדיכאון בדורות האחרונים היא בגילאים צעירים יותר. החוקרים מציעים סיבות רבות לממצאים אלו, כגון שינויים במבנה המשפחה, אורבניזציה, וההפחתה בהשפעות תרבותיות ודתיות‏‏. עוד נמצא, כי התופעה שכיחה יותר בבני אדם בודדים, שחיים ללא בני זוג.

בארצות הברית, דיכאון קליני נוגע בכ-16 אחוז מהאוכלוסייה לפחות פעם אחת בחייהם. הדיכאון הקליני מהווה גורם ראשוני לנכות בארצות הברית ובמספר מדינות נוספות. לפי ארגון הבריאות העולמי, התחזית היא שעד שנת 2020 הדיכאון יהפך לסיבה השנייה בעולם לנכות, אחרי מחלות הלב.

דיכאון הינה הפרעה שמופיעה בדרגות חומרה שונות, החל מהפרעה זמנית וקלה יחסית וכלה בהפרעה עמוקה, ארוכה ומסכנת חיים. כ-60% מניסיונות ההתאבדות נובעים מדיכאון, כאשר מתוכם 15% מצליחים ליטול את חייהם.

כיום, מקובל לחשוב כי בבסיס תופעת הדיכאון מצויים הן גורמים פסיכולוגיים והן ביולוגיים אולם בשל רבגונויות התופעה, .המדע עדיין נתקל בקשיים במתן הסברים פיזיולוגיים מדויקים. גורמים פיזיולוגיים נפוצים: חוסר איזון הורמונלי, בעיקר אצל נשים, דיכאון נלווה למחלה דוגמת מחלות לב וכלי דם ומחלות נוירודגנרטיביות (פרקינסון, טרשת נפוצה).

הטיפול התרופתי בדיכאון

תרופות נגד דיכאון יכולות לסייע בטיפול בדיכאון ברמות שונות, אולם יש לזכור כי הן אינן מתאימות לכל אחד, ולעיתים עלולות לגרום לתופעות לוואי שונות. מוערך כי התרופות מפחיתות סימפטומים בכ-70 אחוז מהמקרים בקירוב. גם במצבים בהן הן משפיעות, הן לא תמיד מרפאות לחלוטין את המצב. שיקול זה צריך להילקח בחשבון מכיוון שבמצב שהריפוי אינו מוחלט הסימפטומים עלולים לחזור, לעיתים אף בצורה יותר חריפה.

הטיפול באמצעות שיטת הסו-ג'וק

במרפאת איגוד הסו-ג'וק הבינלאומי סניף ישראל, כ-17% מהמטופלים סובלים מדיכאון (תרשים מס' 1).

תרשים מס' 1: התפלגות סוגי הטיפולים השכיחים במרפאת איגוד הסו-ג'וק הבינלאומי – סניף ישראל
טיפול בדיכאון באמצעות שיטת הסו-ג'וק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

על מנת לאמוד את יעילות טיפולי הסו-ג'וק בטיפול בדיכאון אופיינו במהלך שלושת החודשים האחרונים כ-46 תיאורי מקרים של דיכאון בינוני –קשה. הדיכאון אופיין על פי הקריטריונים של מבחן BDI-II [1] המותאם לקריטריונים למדידת דיכאון שהוגדרו ע"י איגוד הפסיכיאטרים האמריקאים עפ"י ה-DSM-IV.

מתוך 46 המטופלים, כ-95% דיווחו על שיפור משמעותי ביותר בתום שלושה טיפולי סו-ג'וק אשר כללו טיפול באמצעות דיקור שלושת המקורות ודיקור על פי 6 קי. (תרשים מס' 2).

[1] The Beck Depression Inventory Second Edition (BDI-II) is a 21-item self-report instrument intended to assess the existence and severity of symptoms of depression as listed in the American Psychiatric Association's Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders Fourth Edition (DSM-IV; 1994).

תרשים מס' 2: מס' המטופלים שדיווחו על שיפור משמעותי כעבור 3 טיפולים.

טיפול בדיכאון באמצעות שיטת הסו-ג'וק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתום 3 חודשים בוצעה שוב הערכה של טיב השיפור כמתואר בתרשים מס' 3. מתוך 46 מטופלים 13 דיווחו על שיפור של 100% בעוד 29 מטופלים דיווחו על שיפור של 80%, 4 דיווחו על שיפור נמוך מ-50% ומטופל אחד דיווח שלא היה שיפור כלל.

תרשים מס' 3: רמת הדיכאון בתום 3 חודשים ממועד הטיפול הראשוני.

טיפול בדיכאון באמצעות שיטת הסו-ג'וק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לסיכום: בסקירה זו הודגמה יעילות שיטת הסו-ג'וק בטיפול בדיכאון בינוני-קשה. 95% מהמטופלים דיווחו על שיפור משמעותי, בהשוואה למטופלים בתרופות נגד דיכאון אשר אחוז ההצלחה שלהם עומד על כ-70%. בנוסף, אצל 90% מהמטופלים השיפור נשאר למשך יציב תקופה של שלושה חודשים מתום הטיפול הראשוני, בעוד אצל רוב המטופלים הנטולים תרופות, המצב חוזר לקדמותו כשבוע לאחר שמפסיקים את הטיפול התרופתי.

מאת: ד"ר זוהר יגיל, ראש מחלקת מחקר ופיתוח, איגוד הסו-ג'וק הבינלאומי, ג'יפור , הודו.

בשיתוף עם איגוד הסו-ג'וק הבינלאומי סניף ישראל, הדסה עין כרם, ירושלים

מאמרים רלוונטים נוספים

לחוות חרדה ולהישאר מאוזנים - טיפול בלחץ וחרדה

03/08/2014

קרא עוד

טיפול בסטרס באמצעות צמחים כמפתח לריפוי

04/02/2015

קרא עוד

טיפולים נטורופתיים לילדים

10/09/2012

קרא עוד

אימוני HIIT ברכיבה לשיפור יכולת ריצה בקרב רצים למרחקים ארוכים

19/08/2015

קרא עוד

גאדג'טים לתחום הכושר והספורט

23/03/2014

קרא עוד

לימודי תעודה בניתוח התנהגות

30/01/2013

קרא עוד
X
מאות חטופים על ידי החמאס
463
ימים
:
02
שעות
:
17
דקות
:
41
שניות