קורס מדריכי שחייה
אחת מפעילויות הפנאי הפופולארית היא שחייה. לא רק שהיא מרגיעה את השחיין ומשחררת אנדורפינים, היא גם מחזקת את השרירים הפנימיים, מפתחת סיבולת לב ריאה ומפתחת את קיבולת הריאה. הפעילות במים יעילה עבור אנשים צעירים ומבוגרים, מאחר כי מדובר בפעילות שלא מפעילה לחץ על העצמות והפרקים, אלא מאפשרת תמיכה באמצעות המים. ישנו שימוש רב בפעילות השחייה עבור טיפול באנשים נכים ושיקום לאחר פציעה. המכללה האקדמית בוינגייט מציעה קורס מדריכי שחייה המקנה לתלמיד טכניקה אישית, טקטיקה, מתודיקה וכמובן הכנה גופנית לילדים ואימון המדריך. הרכז המקצועי של הקורס הוא מאמן נבחרת ישראל בשחייה, ד"ר ליאוניד קאופמן, אשר יוצר עבור המדריכים לעתיד לוח זמנים מוקפד, שיאפשר להם להצליח בעולם הספורט ובתחום השחייה בפרט.
תכנית הלימודים
היקף הלימודים של קורס מדריכי שחייה הוא 228 שעות לימוד, הכוללות 60 שעות של לימודים עיוניים במדעי הספורט, 140 שעות של לימודים בתורת הענף של השחייה ו-28 שעות של עזרה ראשונה. התלמיד ילמד טכניקה, ניתוח ענף הספורט, תכנון במים, כיצד להכין באופן גופני את הילדים, הידרודינמיקה, מתודיקה כללית, משחקי מים ועוד. כמו בכל ענף ספורט, גם בשחייה יש טכניקות עבודה מסוימות, שבעזרתן המדריך לעתיד ילמד כיצד להכין את הילדים לפעולות במים, בכדי שישיגו את התוצאות הטובות ביותר. במהלך הקורס ואחריו, חשוב הריכוז, מאחר ומדובר בילדים ובחיים שלהם, פספוס של רגע אחד עלול לעלות ביוקר, לכן על התלמידים להתכונן היטב ליום בו יצטרכו להדריך.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה עבור קורס מדריכי שחייה מצריכים מהמועמד להיות לפחות בן 16, לעבור ראיון אישי ומבחן מעשי וכמובן להציג אישור רפואי המעיד כי המועמד בריא וכשיר לעסוק בפעילות גופנית. בנוסף למכללה האקדמית בוינגייט, המועמדים יוכלו ללמוד ביחידות ללימודי חוץ בראשון לציון, ירושלים, עפולה- נצרת ולק"ח- האוכלוסייה החרדית. אין ספק כי המכללה האקדמית בוינגייט באה לקראת תלמידיה ומאפשרת להם להגיע ללמוד במקום הקרוב ביותר למגוריהם. המכללה מאמינה במצוינות ושואפת לגייס אליה תלמידים מוצלחים שיעניקו למכללה גאווה ויסיימו את הקורסים בהצלחה ויהיו שם מוכר בעולם הספורט.