דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

איך נולדה היוגה? ומה הקשר שלה לילדים

שיעורי יוגה לילדים מתאימים לכל ילדה וילד, כך אנו בקורס מורים ליוגה לילדים מאמינים.

היום במאה ה-21 ילדים רבים מתרגלים יוגה אך למעשה יוגה היא מסורת עתיקה בת אלפי שנים שמקורה בתת-יבשת הודו. לפני אלפי שנים היוגים הראשונים, הם היו אנשים שפרשו מחיי המשפחה והעבודה הרגילים, ועברו לחיות בטבע. הם חיו במקומות שקטים ומרוחקים, בהרים, ביערות במערות או בבקתות קש בכפרים שקטים. אנשים חכמים אלו בילו את כל זמנם בטבע. ישבו בשקט והקשיבו, התבוננו בטבע וגם בגופם ונפלאותיו. כמו מדענים סקרנים הם חקרו ורשמו את תנועת כל החי הדומם והצומח. וכך הם גילו, שאם יחקו בגופם את התנועות והתנוחות שבטבע גופם יהיה חזק ובריא, הם יהיו גמישים ויציבים, נבונים, רגועים, והכי חשוב שמחים מבפנים ומאושרים. כך נולדה היוגה. 

בקורס מורים ליוגה לילדים אנו מלמדים באופן חוויתי את דרך היוגה ותפיסת העולם שלה.

יוגה היא שיטת תרגול שעוסקת בחיזוק הגוף ובהרפייתו, בפיתוח קשב ריכוז, ויכולת התבוננות.

תרגול קבוע ולאורך זמן של תרגילי גוף ונשימה נכונה תורמים לחיזוק הגוף ובריאותו, לגמישות גופנית ומחשבתית, מפתחים ריכוז, שקט פנימי ושמחת חיים, ואת כל אלה אנחנו מתרגלים וחוקרים בקורס יוגה מורים ליוגה לילדים. בעזרת תרגילי היוגה הילדים  מפתחים את היכולת להירגע ולחדש וכוחות, לגוף ולהכרה. תרגול מתמיד ולאורך זמן ביוגה מביא למימוש וגילוי כוחות ועוצמות הגלומים בתוכנו. מי שתרגל יוגה בהתמדה ולאורך זמן יודע שביכולות לעשות כל דבר טוב יותר. לקפוץ, לרוץ, לשחות, ולהיות שמח, ובעל לב רחב ופתוח, ואם אתם מרגישים ככה אז אתם מוזמנים להצטרף לקורס מורים ליוגה לילדים ולרכוש לעצמכם מקצוע מרתק בלתי שגרתי וחושב מאין כמוהו.

מקור המילה יוגה הוא בשורש "יוג" בסנסקריט, שפירושו – איחוד, חיבור להצמיד ולרתום, לכוון ולמקד.

הרבה פעמים שואלים אותי, איך זה שילדים מתחברים ליוגה? מכיוון שילדים הם קופצניים מטבעם וזקוקים להרבה תנועה, אחת הסוגיות העיקריות שאנו דנים בה בקורס מורים ליוגה לילדים היא, איך ללמד את היוגה לילדים בשונה ממבוגרים?

על פי הטקסט הקדום 'היוגה סוטרה, :שכתב פטנג'לי לפני יותר מאלפיים שנה מרכיבי היוגה הם:

 

בקורס מורים ליוגה לילדים, אנחנו חוקרים, יוצרים, ובודקים דרכים שונות בהשראתם של הוגים ומחנכים כמו רוסו ויאנוש קורצ'ק

איך להתאים את התרגול לילדים ולאפשר להם להנות ממנו בדרכם.

הידעתם שקרישנמצ'ריה ההודי, שנחשב לאבי היוגה המודרנית, ועל מסורתו מושתת קורס מורים ליוגה לילדים, לימד יוגה בארמון המלך בעיר מייסור שבדרום הודו כבר בתחילת המאה ה-20?

הוא נפטר בגיל 100 בשנת 1989, ותלמידיו הראשונים היו ילדים ונערים שגדלו, הפכו להיות מורים ידועים בעולם כולו, והשפיעו רבות על היוגה כפי שאנו מכירים אותה כיום:  ב.ק.ס איינגר, פטבי גו'יס, ודסיקשר. קרישנמצ'ריה הבין שכדי לעניין וללמד ילדים צריך לגוון ולהיות יצירתי דינמי ומאתגר. ולכן, את תנוחות היוגה המסורתיות שילב בקפיצות, בתנועה דינמית, במגוון רחב של תנועות ותנוחות ואתגרים מגוונים, ולכן בקורס מורים ליוגה לילדים שמים דגש רב על אימון במגוון רחב של תרגילי יוגה.

ילדים נוטים להשתעמם בקלות מהאיטיות של תנוחות היוגה, ולכן חשוב לעודד אותם לתרגל יוגה באופן דינאמי, ויצירתי ועל כל זה אנחנו מתאמנים ולומדים בקורס מורים ליוגה לילדים. התרגול הדינמי מאפשר בייחוד לילדים שיש להם עודף מרץ, פורקן המביא עימו רגיעה וסיפוק. תרגול יוגה עם ילדים ייעשה בגישה פתוחה, יצירתית ומשחקית: שימוש בסיפורים, מוזיקה, שירים, ניגון בפעמונים וקערה טיבטית, דמיון מודרך, משחקי הקשבה ותרגילי ריכוז. בדרך זו תרגול יוגה עם הילדים הופך לחוויה מרתקת של תנועה ושקט. חשוב להפנות את תשומת ליבם של הילדים לחוויה שהיא הנאה מעצם החקירה והמסע ולא תחרות.

אנו מכשירים בקורס מורים ליוגה לילדים, קורס ארוך מעמיק ומקצועי אבל אנחנו מאד מעודדים את ההורים לתרגל גם בבית עם הילדים וככל שהילדים יכירו יותר טוב את תרגילי היוגה, כך הם ייהנו יותר מהביצוע, ותרגילי יוגה יכולים להיות חלק משגרת היום של ילדים בבית או בגן ובית הספר, בשגרת הלימודים או בחופשה, ואולי יבוא יום וגם הם ירצו להיות מורים ליוגה לילדים.

מאת: אסנת ישראלי, מורה בכירה ליוגה ויוגה לילדים, מרכזת ומנחה את קורס מורים ליוגה לילדים במכללה האקדמית בוינגייט.

לפרטים נוספים והרשמה לקורס מורי יוגה לילדים לחצו כאן

מאמרים רלוונטים נוספים

הרצאה של ד"ר וורנר – פסיכולוג נבחרת גרמניה בכדורגל

12/12/2013

קרא עוד

טיפולים נטורופתיים

20/09/2012

קרא עוד

לחשוב תנועה ולא שריר !

24/09/2015

קרא עוד

אומנות כחינוך בבתי הספר

13/10/2014

קרא עוד

יציאה מעבדות לחרות - טיפול בהפרעת פאניקה ואגרופוביה

01/04/2015

קרא עוד

המכינה במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)

30/01/2013

קרא עוד