דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

מה היא שיטת ג'ירוטוניק?

שיטת האימון המורחב ג'ירוטוניק, משתמשת במכשור מיוחד המאפשר למתאמן לנוע במעגלים, תוך מתן תמיכה והפעלת התנגדות.

שיעורי הג'ירוטוניק מיועדים להגדיל את היכולת התפקודית של האורגניזם בשלמותו בדרך הרמונית, בעלת תאום. השיטה כוללת אלמנטים ועקרונות מעולמות השחייה, המחול, יוגה, ואמנויות לחימה, ושמה דגש על זרימה תנועתית מתמשכת ורציפה תוך שילוב דפוסי נשימה מתאימים המסונכרנים עם התנועה.

שיעורי ג'ירוטוניק מועברים באימון אישי או במסגרת שיעור בקבוצה קטנה, בסטודיו ייעודי לשיטה .

רקע על שיטת ג'ירוטוניק

מייסד שיטת הג'ירוטוניק הוא ג'וליו הורבאט, היה רקדן בלט, התאמן בשחייה ובהתעמלות לפני הצטרפותו ללהקת הבלט של האופרה ברומניה. לאחר הגעתו לארה"ב, הוא רקד באופן מקצועי בלהקת האופרה של ניו יורק ובלהקת הבלט של יוסטון. שם נפצע וקריירת המחול הסתיימה. הוא פיתח את השיטה על מנת לשקם את עצמו מקריעת גיד אכילס, ופריצת דיסק. הוא הפסיק לרקוד, נסע למזרח, והחל ללמוד יוגה, אמנויות לחימה, ומדיטציה.

לאחר מכן נסע לאי סנט תומס, והתבודד שם. במהלך תקופה זו של לימוד עצמי אינטנסיבי, הורבאט החל לגבש את מה שנקרא בתחילה "יוגה לרקדנים" שהתפתח מאוחר יותר לשיטת הג'ירוקינסיס, שהיא אותה מתודה בתרגול על מזרן וכיסא ( ללא המכשור) .

הוא חזר לניו יורק, שם הוא החל להעביר את שיעורי השיטה החדשה שפיתח. בתחילה, רוב תלמידיו של ג'וליו היו רקדנים מקצועיים. כשהביקוש לשיעורים גדל ומעגל הלקוחות התרחב, הוא עיצב מחדש את השיטה, ביוצרו אימון המיועד כמעט לכל אדם, ללא קשר לגיל או למצב בריאותי. ג'וליו ייצר את המכשירים הראשונים הייעודיים לתרגול השיטה.  כיום ג'וליו חי ביער השחור בגרמניה, ומשם עדיין מלמד ויוצר תוכניות חדשות עבור שתי השיטות. ארגון הג'ירוטוניק מאגד את השיטה בכל העולם, ויש כיום אלפי סטודיו לג'ירוטוניק בכל מדינה על פני כדור הארץ.

עקרונות השיטה

כוונה יוצרת תנועה "כוונה היא הכוח המניע המזיז את הגוף" (ג'וליו הורבאט)

ייצוב באמצעות ניגוד

"במקום לנסות ליצור ייצוב על ידי קיבוע או החזקת הגוף בתנוחה מסוימת, שיטת הג'ירוטוניק מעודדת את המתאמן למצוא איזון בין תנועה ארוכה החוצה (פשיטה) ודחיפה פנימה לכיוון שרירי הליבה של הגוף (כיווץ). הניגוד הזה איננו סטטי כלל ועיקר ובמקום זאת ישנה תנועת גל רציפה ומתמשכת הדומה לרחש של פעימה בתנועה החוצה, ותנודה פנימה מתוך מרכז הגוף. בדרך הזו מושג הייצוב המתבקש באמצעות איזון בין שני כוחות מנוגדים" (Joyce Campbell).

ריווח של המפרקים

מפרקים שנדחסו יתר על המידה אינם יכולים לנוע בצורה חופשית. ניתן לחזור למצב של אי דחיסה על ידי שימוש בעיקרון ייצוב באמצעות ניגוד, לצד הדרכת המתאמנים להזיז את מפרקיהם במעגליות, באמצעות יצירת תנועה קפיצית ובאמצעות סיבוב מעגלי של המפרקים, ניתן להשיג מרחב תנועה גדול יותר באזור המפרקים, ולשפר את איכות ויעילות תנועתם.

נשימה יוצרת תנועה, תנועה יוצרת נשימה

שיטת הג'ירוטוניק שמה את הדגש החשוב על דפוס נשימה המותאם לכל תנועה. באופן כללי, שילוב זה מכיל בתוכו שאיפה כשהגוף נע בפשיטה, או נפתח החוצה ונשיפה כשהגוף נע בכיווץ או נסגר פנימה.

יתרונות שיטת הג'ירוטוניק

איזון כל מערכת הגוף, על ידי סירקולציה טובה יותר זרימת דם ואנרגיה מוגברות

בריאות מערכת הנשימה והדם- סיבולת לב – ריאה

בריאות השלד- שיפור בתנועת המפרקים וטווח התנועה, חיזוק העצמות. תנועתיות טובה יותר של עמוד השדרה

בריאות מערכת העצבים - עוררות וחיזוק הקשרים הניורו- מסקולריים, שיפור בתפיסה חושית

המכשור הייחודי לשיטה

המכשור המתקדם מותאם לדפוסי התנועה הטבעיים של הגוף האנושי. הציוד עשוי מעץ ומתכת,  ומאפשר לעבוד באופן ספציפי עם כל מתאמן, בהתאם למידותיו, מגבלותיו ויכולותיו הגופניות הייחודיות. המכשיר הבסיסי הוא ה- Pulley Tower , וישנם עוד 5 סוגים שונים של מכשירים לאימון מתקדם.

מה ייחודי בג'ירוטוניק

תנועה חופשית ללא מאמץ, בגלים, מעגלים ושמיניות שמאפשרת פתיחה של מקומות חסומים.

דימויים מעולם החי – חתול, קוף, תמנון...

מאפשר לאנשים בעלי פציעות כאבים ומגבלות לנועה בצורה טבעית ואורגנית ללא כאב

השיטה מבוססת על תנועת אנרגיית הקונדליני שמתחילה באגן ומתפשטת החוצה לכל הכיוונים והמישורים.

התרגול בג'ירוטוניק יוצר תחושה נעימה של ריחוף טבעי ואהבה ומאזנת לא רק את היציבה אלא גם את התודעה.

לפרטים נוספים לחץ כאן

מאמרים רלוונטים נוספים

טיפים לשמירה על הגב ולמניעת פציעות בקרב רוכבי אופניים

03/12/2013

קרא עוד

טונוס שרירים- טיפול באמצעות שיטת שלהב

02/08/2015

קרא עוד

מיהו מדריך מקצועי

23/12/2015

קרא עוד

שחייה במים פתוחים

31/10/2016

קרא עוד

הנחיות תזונתיות לעליה במסת שריר

04/03/2013

קרא עוד

המלצה לטיול באתרי מורשת עולמית בישראל שהוכרו על ידי ארגון אונסק"ו

23/06/2015

קרא עוד