דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

שם השואל: מתניה דרייזין | הקטגוריה: כושר גופני | תאריך: 04/10/2020

אימון גופני לסובלים מחרדה ודיכאון

השאלה:

אהלן,

 אני מדריך כושר והגיע אליי מתאמן שלוקח כדור נגד חרדה ודיכאון, הרופא אמר לו שהוא צריך לעשות פעילות אירובית ובכך ישתחרר לו אנדרופינים למוח. אשמח לדעת על ההשלכות של הכדור על הפעילות הגופנית, דהיינו, איך לאמן? ומה בדיוק לעשות?

תודה רבה.

התשובה:

הנושא של פעילות גופנית כמסייעת לטיפול בדיכאון וחרדה נחקר הרבה בשנים האחרונות והתוצאות מצביעות בהחלט על כיוון חיובי. ראשית, המטופל צריך לבדוק עם הרופא שלו אם יש הנחיות מיוחדות לגבי שילוב של התרופות שהוא מקבל עם פעילות גופנית. אם הרופא יאשר למטופל לעשות פעילות גופנית יחד עם נטילת התרופות, יש לבדוק עם המטופל מהי הפעילות הגופנית המועדפת עליו. פעילות גופנית עצימה עשויה אולי להביא לתוצאות טובות  לזמן קצר אך סיכויי ההתמדה בה הם נמוכים יותר מאשר בפעילות גופנית מתונה.  לעומת זאת, מטופלים צעירים ובכושר טוב עלולים להשתעמם מפעילות קלה עבורם כמו הליכה איטית. המטרה כאן היא שהמטופל יתמיד בפעילות לאורך זמן רב כי ההשפעה של הפעילות הגופנית נעלמת כאשר מפסיקים לעסוק בה.
יש באינטרנט לא מעט חומר בנושא (גם בעברית) ואין המלצות חד משמעיות לגבי סוג הפעילות לטיפול בדיכאון וחרדה. בכל מקרה רצוי לבנות למתאמן תוכנית אימונים מדורגת שתשלב אימונים אירוביים עם אימוני כוח. כמו כן צריך לבדוק עם המטופל אם הוא מעדיף אימונים בקבוצה או פעילות גופנית יחידנית שתותאם במיוחד בשבילו. יש מטופלים שיעדיפו למשל הליכה או ריצה בשטחים פתוחים על אימונים במקומות סגורים, וגם את זה צריך לקחת בחשבון.
קריאה מומלצת:
Depression and anxiety: Exercise eases symptoms

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/depression/in-depth/depression-and-exercise/art-20046495


יש לך שאלה למומחים של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט (קמפוס וינגייט)? אין צורך להתבייש, רק ללחוץ כאן.